FAQFAQ    HledatHledat   Soukromé zprávySoukromé zprávy   

Lacobel místo obkladů?  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Obsah fóra Kuchyně -> Rekonstrukce a renovace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: 9. 10. 2008 11:21    Předmět: Lacobel místo obkladů? Citovat

jaké jsou s tímto sklem zkušenosti, jakým způsobem se upevňuje ke zdi, jak se vypořádat s otvory např. pro zásuvky, bodové světla apod.-dělá to firma? jaké jsou ceny ve srovnání s obklady?jaká je dostupnost a údržba děkuji za příspěvky
Lenischa

PříspěvekZaslal: 22. 1. 2009 15:11    Předmět: poprvé Citovat

slyším poprvé a vhledem k tomu, že obklady jsou pro mě aktuální, zajímá mě to. co to je?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vašek
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22. 1. 2009 15:51    Předmět: Re: poprvé Citovat

Lenischa napsal:
slyším poprvé a vhledem k tomu, že obklady jsou pro mě aktuální, zajímá mě to. co to je?

Lacobel je barevné sklo (Lacobel-Lacomat), šíleně nepraktické, ale šíleně hezké, já bych to nechtěl ani za nic.
Hanina46
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22. 1. 2009 18:34    Předmět: Re: poprvé Citovat

Vašek napsal:
Lenischa napsal:

Lacobel je barevné sklo (Lacobel-Lacomat), šíleně nepraktické, ale šíleně hezké, já bych to nechtěl ani za nic.

Proč je nepraktické?máme ho doma a jsme nad míru spokojeni.
Mexx
Anonymní

PříspěvekZaslal: 7. 1. 2010 22:56    Předmět: Citovat

Nepraktické se mi nezdá. Rozhodně se udržuje líp než kachličky (hlavně světlé spáry za varnou deskou či dřezem). Taky je to velmi zajímavé designové řešení.

Co se týče otvorů na zásuvky, vypínače, atd, tak ty Vám zhotoví většina sklenářů, ale měla by to udělat firma, která Vám to dodává (neboli spíše zajistit).

Nevýhoda je poměrně velká cena.
Vašek
Anonymní

PříspěvekZaslal: 8. 1. 2010 7:36    Předmět: Citovat

Mexx napsal:
Nepraktické se mi nezdá. Rozhodně se udržuje líp než kachličky (hlavně světlé spáry za varnou deskou či dřezem). Taky je to velmi zajímavé designové řešení.

Co se týče otvorů na zásuvky, vypínače, atd, tak ty Vám zhotoví většina sklenářů, ale měla by to udělat firma, která Vám to dodává (neboli spíše zajistit).

Nevýhoda je poměrně velká cena.

No, už se to tady někde probíralo, vzhledem k lesklému povrchu bude čištění plochy náročnější (stále to dělá šmouhy), ale s kvalitním čis.prostředekem snad budiž. Problém je hlavně s instalací (zvláště ve starší zástavbě,kde nejsou rovné stěny a také s těmi zásuvkami. Většina lidí(hlavně žen) je zvyklá popadnou šňůru a vytrhnout ji ze zásuvky aniž by ji přidržela, to tady moc nejde, hrozí , že zásuvka trochu povolí a sklo praskne.Někd jistě namítne, že zásuvky je možno dát pod skříňku, to ale zase není příliš praktické z hlediska obsluhy a u některých návrhů (např. když hor. skříňky nejsou nebo jen málo) to nelze aplikovat. Největší problém ale vydím v malé tepelné odolnosti tohoto skla za varným panelem. Běžně se tam používá sklo kalené(právě aby překrylo v tomto místě dlažbu, která se opravdu nejvíce špiní právě zde a máte pravdu, spáry časem zajdou), které je značně tepelně odolné, ale Lacobel kalit nelze.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17. 1. 2010 21:33    Předmět: Citovat

Souhlasím, že může dojít k prasknutí skla při "vytrhnutí" vidličky ze zásuvky. Ale to už je o tom, jak se kdo ke své kuchyni chová. Každopádně všechno má svoje pro a proti a záleží jen na Vás, které klady jsou pro Vás významné a které zápory Vás až tolik netrápí.

Já osobně bych šel do obkladového panelu v dekoru pracovní desky (dělají je většina výrobců k dekorům pracovních desek). Cenově je to lepší, jak obklady, údržba dobrá (beze spár) i designově se s tím dá vyhrát.
anonim
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17. 1. 2010 22:52    Předmět: Citovat

Dobrý den
Máme sklo za kuchyňskou linkou a nemůžeme si to vynachválit.Je velmi důležite jaké máte sklo a hlavně kdo a jaký sklenář ho dělá.Škála barev je velmi rozmanitá takže jsme mohli vybírat jak jsme chtěli.
Sklo se vyrábí v různých tloušťkách ale na kuchyni je nejlepší 6mm.Převážně se většina kalí aby byli tvrdší a aby sklo neprasklo když je za varným panelem(plynovým).Měli jsme také křivé zdi ale sklo se dává do decentních alu lišt takže to není problém.Co se etýče zásuvek nemůsíte se obávat prasknuti když Vám žena rychle vytáhne ze zásuvky el.spotřebič.je to malá pravděpodobnost.Když se firma která to dělá dobře vyzná tak se nemusíte ničeho bát.Jsme úplně zpokojeni protože ta firma co nám to dělala je fakt na to dobrá a výhoda je že nám dodala i kuchyni a ostatbí nábytek.Ještě jedna věc co Vám chci říct,i když je to sklo nejsou na tom vydět omaky prstů je to k nepochopení ale ta firma Mě to perfektně vysvětlila jak to dělá.Pokud by jste chtěli někdo poradit tel.739 336 929
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24. 1. 2010 13:46    Předmět: Citovat

Mám dotaz na pána, co udával své tel. číslo. Odkud jste?
Chceme skol LACOBEL použít za varnou desku, ale v našem městě sklenáři ani neví, co to je! Shocked
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29. 1. 2010 22:19    Předmět: Citovat

Jsem z malé vesničky u Rosic u Brna(Babice)Ale pokud vím tak sklo pochází a vyrábí se v Brně.Ta firma co nám to dělal sice není z Brna ale májí tam skláře.
Když nám donesl pán vzorník barev v jakém se to dá udělat tak mě věřte že nám to stačilo.Vyrobí veškerou barvu ze vzorníku RAL.
MCX
Anonymní

PříspěvekZaslal: 8. 4. 2010 10:01    Předmět: Lacobel Citovat

Zdravím. Lacobel v odstínu silvergray jsem dal za celou linku a neměnil bych. Vypadá to fakt luxusně a cena za 2díly komplet v délce 4,3m x 0,53m byla okolo 3.000,- Nejen že se lehce čistí ale kapky vody a drobné znčištení na něm nejsou skoro vidět. Mám kuchyň do L tak to spravily 2 plotny do kterých mi ochotně vyřízli otvory pro zásuvky a vypínače. Pak jsem je nalepil na tekuté hřebíky přímo na zeď. Nemělo by se to vyhřát na víc než 80 stupňů tak to moc nedoporučují dávat blízko za varnou plynovou desku. Jen manipulace při transportu byla trochu náročnější ale nakonec se podařilo. Zkuste sklenářství Svoboda Pohořelice mají i pobočku v Brně a jsou moc ochotní Razz
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Obsah fóra Kuchyně -> Rekonstrukce a renovace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.
Přejdi na:  

Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.